Dekkes opphold hos dere av det offentlige?

Ja, Mestringshusene er en behandlingsklinikk for avhengighet med offentlig godkjenning for Fritt behandlingsvalg. Det betyr at du får dekket behandlingen dersom du har vedtak om innleggelse for alkohol/rusbehandling fra lege/DPS. Da kan du selv velge behandlingssted. Sammen med legen/DPS kan du finne oss på www.helsenorge.no og deretter velge Fritt behandlingsvalg. Les mer om ordningen her:

Trenger du mer informasjon er du velkommen til å ta kontakt med oss.

Må man ha henvisning fra fastlege for innleggelse?

Dersom oppholdet skal dekkes av det offentlige må du først henvises av noen som har vurderingskompetanse, som oftest DPS. Dekkes oppholdet av forsikringen din, trenger du bare betalingsbekreftelse fra forsikringsselskapet ditt.

Hvordan går man frem for innleggelse?

Ta kontakt med din fastlege eller din kontakt i DPS og be om henvisning til innleggelse i døgnbehandling for alkohol/rusavhengighet. Du har nå rett til selv å velge hvor du skal legges inn. Be legen/DPS gå inn på www.helsenorge.no og Fritt behandlingsvalg. Du finner informasjon om ventetider her. Ta kontakt med oss dersom du trenger mer informasjon.

Tar dere imot par til behandling?

Vi behandler ikke par, men individer. Dersom det er to personer med rusproblemer som er i et forhold, ta kontakt så vurderer vi hvert enkelt tilfelle.

Tar dere i mot pasienter med flere diagnoser?

Ja, vi er godkjent for Tverrfaglig spesialisert behandling av Rus og Psykiatri (ROP) som betyr samtidige rus og psykitariske lidelser.

Er Mestringshusene et religiøst senter?

Nei. Mestringshusene er religionsnøytralt.

Hva bør jeg ha med?

Behagelige fritidsklær og innesko/tøfler/slippers. Varme ytterklær og sko. Toalettsaker. Lommepenger til sigaretter, toalettartikler, godteri/brus med mer.

Du trenger ikke ha med håndklær og sengeklær.

Hvor lenge varer et opphold?

Det varierer for hver enkelt person avhengig av hvilke utfordringer du har, både hva angår rus og livet generelt.

Har dere langtidsbehandling?

Ja, vi har langtidsbehandling.

Hvor lang ventetid er det?

Det er normalt ikke lang ventetid når du har fått henvising/vedtak. Du kan lese om ventetider her.

Familiebehandling?

I løpet av behandlingsforløpet vil de nærmeste pårørende bli invitert til familieuke. Les mer under punktet ”Behandling”. Dersom det er ledig plass, kan man bestille familieuke uten å ha en pasient i behandling. Dette avtales direkte med klinikken.

Kan man sone på §12 hos dere?

Ja. Ta kontakt for informasjon om prosedyren.