Tverrfaglig Spesialisert avhengighetsbehandling av alkohol, medikamenter og narkotika samt ROP (Rus og samtidige psykiske lidelser)

Mestringshusene på Bolkesjø en en døgnbehandlingsklinikk for pasienter med avhengighetssykdom eller ruslidelse og samtidige psykiske lidelser.  

Klinikken er  godkjent av HELFO under ordningen Fritt Behandlingsvalg for Tverrfaglig Spesialisert Behandling.Vi behandler alkohol-, medikament- og narkotikaavhengighet, inkludert ROP (Rus og samtidige psykiske lidelser).

Behandlingen dekkes av det offentlige dersom du er rettighetsvurdert og har henvisning til døgnbehandling. Du kan da selv velge hvor du vil legges inn. Les mer om hvordan du går frem her.

Alle pasienter bor i enerom med privat bad/WC.

Generell informasjon


Vi har stor takhøyde og hele mennesket i fokus. Klinikken og metodene er livvsynsnøytrale. Behandlingen er forankret i et grunnsyn hvor mennesker blir møtt med respekt og aksept, uavhengig av bakgrunn. Vi tilbyr en helhetlig og meget strukturert behandlingsprosess med gruppeterapi, forelesninger og individuelle samtaler.

Én av behandlingsukene er familieuke. Da blir de nærmeste pårørende invitert til å delta i behandlingsprogrammet sammen med andre klienter og deres familie. For de aller fleste blir dette den viktigste uken i behandlingsprosessen.

Et behandlingsopphold gir pasienten en reell mulighet til varig endring av sin livssituasjon til en edru/nykter tilværelse og et meningsfullt liv. Kommunikasjonsspråket på klinikken er skandinavisk.

Innleggelse / Praktisk

For innleggelse trengs en henvisning fra lege/DPS (vurderingsinstans). Du kan se hvor lang ventetid det er på www.helsenorge.no. Du kan avgrense søket til region eller søke direkte på Mestringshusene hvis du vil til oss.

Behandlingen dekkes av det offentlige dersom du har henvisning til døgnbehandling. Du kan nå selv velge hvor du vil legges inn. Les mer om hvordan du går frem her.

Praktisk
Du må ha med toalettsaker, behagelige klær og sko/klær tilpasset årstiden. Det finnes vaskemaskin og tørketrommel til disposisjon.

Mestringshusene holder til i tidligere Gran Hotell på Bolkesjø i Notodden kommune, Telemark.

Klinikken har rom og adkomst tilpasset rullestolbrukere.

Adkomst med tog

  • Fra Stavanger/Kristiansand er Nordagutu nærmeste togstasjon og ligger bare ca 20 minutter fra klinikken.
  • Fra Oslo er Kongsberg nærmeste togstasjon og ligger 20 minutter fra klinikken.

Adkomst med bil

  • Fra Kristiansand ca 3,5  timer (ca 27 mil)
  • Fra Oslo ca 1,5 timer (ca 11 mil)

Omgivelser
Klinikken ligger i landlige omgivelser med fantastisk utsikt, blant annet mot Gaustatoppen. Det er gode forhold for tur i skog og mark, sommer som vinter. Vinterstid er det nydelige preparerte løyper til fri benyttelse.