Hva kan jeg forvente av behandlingen hos Mestringshusene?

Vurderer du eller noen nær deg å ta imot behandling for rusavhengighet, men er usikker på hva som venter gjennom behandlingsprosessen? Vi i Mestringshusene har flotte lokaler på Bolkesjø, hvor vi tar imot pasienter i rolige og naturskjønne omgivelser.

Først og fremst medmennesker, ikke pasienter

Det er viktig for oss i Mestringshusene at alle føler seg sett og respektert underveis i behandlingen for rusavhengighet. Vi har et holistisk menneskesyn som innebærer at vi ser mennesket som en helhet. Når avhengigheten slår inn påvirker det alle livets områder. Avhengigheten og sykdommen ikke er hele mennesket, men en diagnose som kan arbeides med og behandles. Vi tror alle kan ha nytte av hjelp og behandling hvis de møtes med respekt og tillit.

Her kan du lese mer om vår visjon og filosofien som er grunnmuren i våre behandling

Fasilitetene våre

Alle pasienter som er under behandling hos oss får et eget rom med tilhørende bad. For oss er det viktig at vårt behandlingssted ikke ligner en tradisjonell institusjon. Derfor er fasilitetene våre behagelige og hyggelige, og innbyr til fellesskap og trivsel. 

Alle spiser sammen i en hyggelig spisesal, slik at det er rom for sosial hygge og gode samtaler både mellom pasienter og ansatte. 

Din bedring, og helse, er det som står i fokus for oss i Mestringshusene. Derfor kan du forvente deg fasiliteter som gjenspeiler dette, hvor det er lagt opp til du skal leve som et menneske, ikke bare som innlagt pasient.

Les mer om vår behandling og våre fasiliteter:

Behandlingen på Bolkesjø

Vår rehabilitering inkluderer flere ulike behandlingsfaser, og disse utgjør sammen et behandlingsløp som tar vare på hele mennesket. Vi har samtaleterapi, gruppeterapi og også individuelle oppgaver og forelesninger. Behandlingen inneholder også en familieuke, hvor vi tar imot pasienters pårørende slik at de kan være med på et eget veiledningsprogram for sin egen del. Dette skjer i felleskap med andre pårørende, og skal være en støtte for de som er berørt av rusavhengighet hos noen nær dem. 

Vil du vite mer om hva du eller noen nær deg kan forvente av en behandling hos oss? Nøl ikke med å kontakte oss. Ring oss på nummer +47 350 19 500, eller send inn en henvendelse i vårt kontaktskjema her.