Symptomer på rusavhengighet

Symptomer på rusavhengighet er utrolig komplekse, sammensatte og individuelle og er derfor veldig vanskelige å bruke som indikatorer på omfanget av misbruket.

Lurer du på om noen du er glad i ruser seg?

Det er mange tegn på rusmisbruk og derfor vanskelig å definere noen konkrete kjennetegn man kan se etter. Veldig mange klarer å opprettholde tilsynelatende normale liv på tross av at de ruser seg regelmessig, men det vi kan si er at mange som ruser seg også isolerer seg, kan bli deprimerte, endre adferdsmønster og ty til løgn. I tillegg til dette kan det være mange andre både fysiske og psykiske tegn på rusmisbruk. Det er veldig vanskelig å komme med konklusjoner ettersom det er en så sammensatt lidelse.

Les mer: Hvordan vet jeg at jeg har et problem?

Ta mistanken alvorlig

De fleste bruker lang tid på å se realiteten i situasjonen man befinner seg i. Det er helt normalt og veldig forståelig. Man ønsker selvsagt ikke å være i en situasjon hvor noen i ens nærhet ruser seg. Det er imidlertid veldig viktig å ta mistankene på alvor når den dukker opp.

Dersom du som forelder mistenker at ditt barn ruser seg, er det bedre å ta det alvorlig enn å fornekte det. Hvis barnet ditt plutselig skifter vennekrets og omgås mennesker du ikke kjenner; er hemmelighetsfull eller kommer med merkelige årsaksforklaringer, er det bedre å spørre en gang for mye enn en gang for lite.

Les mer: Slik går du frem når noen nære har et rusproblem

Vi svarer gjerne på dine spørsmål

Hvis du har mistanker om at noen i din familie, vennekrets eller noen på jobben ruser seg, vil vi anbefale deg å ringe oss. Vi har lang erfaring med slike saker og forstår hvordan du har det. Ring oss på 35 01 95 00, så skal vi svare deg så godt vi kan. Ofte kan bare det å snakke med noen være til stor hjelp.

Les mer: Ulike former for avhengighet

Kontakt oss

Har du ytterligere spørsmål til vårt behandlingstilbud? Ring oss på 35 01 95 00 eller kontakt oss via vår hjemmeside for en hyggelig og uforpliktende prat.

Du kan hele tiden holde deg oppdatert på ventetiden hos oss via Helsenorge.no sine hjemmesider.