Rusbehandling Telemark

Mestringshusene holder til i tidligere Gran Hotell Bolkesjø like ved Notodden i Telemark. Vi tilbyr behandling av avhengighetslidelser knyttet til alkohol, medikamenter og illegale rusmidler, inkludert medikamentmisbruk, hos voksne, og vi behandler rusavhengighet med samtidige psykiatriske lidelser. 

Hvordan foregår behandlingen?

Mestringshusene tilbyr et helhetlig behandlingsforløp fra avrusing og direkte i langtidsbehandling. Alle pasienter får eget rom med privat bad. Her kan du lese mer om fasilitetene ved Mestringshusene på Bolkesjø.

I de første ukene (ca 12-14) behandles selve primærsykdommen med gruppeterapi og individuelle samtaler med terapeut, psykolog eller psykiater. Deretter går man videre til fordypet behandling. Her er det rom for at pasientene bearbeider dypere følelser knyttet til skyld, skam og andre traumer. Som en del av denne behandlingen får pasienten hjelp til å håndtere og forberede seg på noen av utfordringene som kan oppstå etter endt behandling. Du kan lese mer om hvordan behandlingen foregår her.

Familieveiledning

Pårørendeveiledning er en viktig del av behandlingen hos Mestringshusene og foregår i såkalte familieuker. Det innebærer altså at familieveiledningen går over en hel arbeidsuke – fra mandag til fredag. Her kan du lese mer familie- og pårørendeveiledning.

Kontakt oss

Har du ytterligere spørsmål til vårt behandlingstilbud? Ring oss på 35 01 95 00 eller kontakt oss via vår hjemmeside for en hyggelig og uforpliktende prat.