Som en del av behandlingsforløpet tilbyr vi avrusning. Dette finner sted på en skjermet avdeling med medisinsk overvåkning døgnet rundt. Vi har kompetent helsepersonell som sørger for en trygg og skånsom avrusning, hvor hver pasient får individuell oppfølging med fokus på den enkeltes behov.
Under avrusningen får pasienten medisinsk behandling mens nedtrappingen foregår. Dette utføres av et kompetent fagteam bestående av leger og spesialsykepleiere. Medisineringen forordnes av klinikkens lege og tilpasses den enkelte pasientens behov. Når pasienten er klar til å avslutte avrusningen vil han eller hun overføres til ordinær døgnbehandling.
Et helt grunnleggende prinsipp ved behandlingen hos oss er at vi ikke kan få noen rusfrie, eller tvinge noen til rusfrihet. Å være hos oss er helt frivillig, og vi er opptatt av at pasientene selv skal ha både motivasjonen til og et ønske om å komme seg ut av avhengigheten.
I starten av rusbehandlingen hos oss vil vårt tverrfaglige team, sammen med hver enkelt pasient sette opp en individuell behandlingsplan, med konkrete, langsiktige mål som de kan jobbe mot. I starten av behandlingen hjelper vi pasientene våre med å forstå hvordan misbruket påvirker dem selv, men også hvordan det påvirker menneskene i deres omgivelser. I noen tilfeller trengs en utredning for å avklare om pasienten har psykiske lidelser som påvirker behandlingen og pasientens mulighet til å nyttiggjøre seg vår behandling. Psykologspesialist, lege, terapeut og sosionom jobber sammen for å gi en individuelt tilpasset behandling. Gjennom hele behandlingsforløpet jobber vi med de bakenforliggende årsakene til rusmisbruket. Pasienten følges opp av vårt tverrfaglig team med terapeuter og psykologspesialister, både individuelt og i gruppe. Sosionomen kan hjelpe med råd og veiledning for praktiske utfordringer som gjelds- og samværsordninger, utestående regninger, bosted, jobb, arbeidstrening og mye annet.
Det er viktig at pasientene blir klare for å reintegreres i samfunnet, der de skal holde seg rusfrie på egen hånd. Forberedelsene for livet etter behandlingen er derfor en viktig del av behandlingen.
Vi er svært opptatt av oppfølging, og ønsker å tilby våre pasienter et annerledes og velfungerende tilbud. Vi tror at sjansen er større for å lykkes, om alt ligger til rette for et velorganisert liv på utsiden.
For at oppfølgingstilbudet skal fungere på best mulig måte er vi opptatt av arbeidet som gjøres i tredje fase av rusbehandlingen. Her har vi et tett samarbeid med NAV og kommunen, slik at pasientene kan få mulighet til å få en bolig som fungerer godt for dem, samt mulighet til praksisplass, jobb og/eller utdannelse. I tillegg bistår vår sosionom med å hjelpe til med diverse økonomiske utfordringer som ubetalte regninger og inkassosaker.
Vi tilbyr oppfølgingsgrupper hvor alle uskrevne pasienter er velkommen. I oppfølgingsgruppene deler tidligere pasienter sine erfaringer med nåværende pasienter.
Et helt grunnleggende prinsipp ved behandlingen hos oss er at vi ikke kan få noen rusfrie, eller tvinge noen til rusfrihet. Å være hos oss er helt frivillig, og vi er opptatt av at pasientene selv skal ha både motivasjonen til og et ønske om å komme seg ut av avhengigheten.
I starten av behandlingen vil vårt tverrfaglige team, sammen med hver enkelt pasient sette opp en individuell behandlingsplan, med konkrete, langsiktige mål som de kan jobbe mot. I starten av behandlingen hjelper vi pasientene våre med å forstå hvordan misbruket påvirker dem selv, men også hvordan det påvirker menneskene i deres omgivelser. I noen tilfeller trengs en utredning for å avklare om pasienten har psykiske lidelser som påvirker behandlingen og pasientens mulighet til å nyttiggjøre seg vår behandling. Psykologspesialist, lege, terapeut og sosionom jobber sammen for å gi en individuelt tilpasset behandling. Gjennom hele behandlingsforløpet jobber vi med de bakenforliggende årsakene til rusmisbruket. Pasienten følges opp av vårt tverrfaglig team med terapeuter og psykologspesialister, både individuelt og i gruppe. Sosionomen kan hjelpe med råd og veiledning for praktiske utfordringer som gjelds- og samværsordninger, utestående regninger, bosted, jobb, arbeidstrening og mye annet.
Det er viktig at pasientene blir klare for å reintegreres i samfunnet, der de skal holde seg rusfrie på egen hånd. Forberedelsene for livet etter behandlingen er derfor en viktig del av behandlingen.
I fordypningsfasen jobber vi dypere med de bakenforliggende årsakene til rusmisbruket. Her bygger vi videre på tryggheten og tilliten vi har jobbet med i de foregående fasene. Trygghet og en motivasjon for å gå videre i behandlingen er helt avgjørende når vi skal arbeide dypere med traumer, og det som påvirker den psykiske helsen. Pasienten vil fremdeles følges opp av et tverrfaglig team med terapeuter og psykologspesialister, og få behandling både individuelt og i gruppe. Dessuten vil vi koble inn vår sosionom som kan hjelpe med praktiske utfordringer som gjelds- og samværsordninger, utestående regninger, bosted, jobb, arbeidstrening og mye annet.
Fordypningsfasen skal gjøre pasientene klare for å reintegreres i samfunnet, der de skal holde seg rusfrie på egen hånd. Forberedelsene for livet etter behandlingen er derfor en viktig del av denne fasen.
Vi er svært opptatt av oppfølging, og ønsker å tilby våre pasienter et annerledes og velfungerende tilbud. Vi tror at sjansen er større for å lykkes, om alt ligger til rette for et velorganisert liv på utsiden.
For at oppfølgingstilbudet skal fungere på best mulig måte er vi opptatt av arbeidet som gjøres i tredje fase av behandlingen. Her har vi et tett samarbeid med NAV og kommunen, slik at pasientene kan få mulighet til å få en bolig som fungerer godt for dem, samt mulighet til praksisplass, jobb og/eller utdannelse. I tillegg bistår vår sosionom med å hjelpe til med diverse økonomiske utfordringer som ubetalte regninger og inkassosaker.
Vi tilbyr oppfølgingsgrupper hvor alle uskrevne pasienter er velkommen. I oppfølgingsgruppene deler tidligere pasienter sine erfaringer med nåværende pasienter.
Mestringshusenes behandlingsfilosofi bygger på prinsippet om likeverdighet og en bred toleranse for det individuelle mennesket. Våre pasienter er mye mer enn sykdommene og handlingene sine. På Mestringshusene har vi en grunnleggende respekt for alle mennesker og en tro på at endring er mulig for alle. Vi tror også at alle kan leve rus- og medikamentfrie liv med riktig hjelp og støtte.
På Mestringshusene har vi mange dyktige og erfarne medarbeidere som hver dag går på jobb for å gjøre en forskjell i menneskers liv. Vi har ikke valgt Mestringshusene som arbeidssted fordi vi må. Vi gjør det fordi vi har et genuint ønske om å hjelpe rusavhengige og deres pårørende.
Hos oss har vi flat struktur og en kort avstand mellom pasient og behandler. Vi har laget et behandlingstilbud der pasienter og ansatte er likeverdige. Det kommer blant annet til uttrykk i Mestringshusenes hverdagsrutiner, der både pasienter og ansatte deler alle måltider, sover på samme hus og er sammen også utenfor avtalt terapi.
Vi skal hjelpe personer med rusavhengighet å ta ansvar for sin tilfriskning fra avhengighetssykdommen, og å endre sin livsstil for derigjennom å oppnå livsmestring, verdighet, tillit og livslyst til nytte og glede for seg selv, sine pårørende og for samfunnet.
Les merAlle pasienter som er under behandling hos oss får et eget rom med tilhørende bad. For oss er det viktig at vårt behandlingssted ikke ligner en tradisjonell institusjon. Derfor er fasilitetene våre behagelige og hyggelige, og innbyr til fellesskap og trivsel.
Alle spiser sammen i en hyggelig spisesal, slik at det er rom for sosial hygge og gode samtaler både mellom pasienter og ansatte.
Din bedring, og helse, er det som står i fokus for oss i Mestringshusene. Derfor kan du forvente deg fasiliteter som gjenspeiler dette, hvor det er lagt opp til du skal leve som et menneske, ikke bare som innlagt pasient.
Vår rehabilitering inkluderer flere ulike behandlingsfaser, og disse utgjør sammen et behandlingsløp som tar vare på hele mennesket. Vi har samtaleterapi, gruppeterapi og også individuelle oppgaver og forelesninger. Behandlingen inneholder også en familieuke, hvor vi tar imot pasienters pårørende slik at de kan være med på et eget veiledningsprogram for sin egen del.
Dette skjer i felleskap med andre pårørende, og skal være en støtte for de som er berørt av rusavhengighet hos noen nær dem.
Mestringshusene tilbyr døgnbehandling på Tysnes i Vestland fylke. Behandlingsklinikken på Tysnes er lokalisert i flott vestlandsnatur, der omgivelsene skaper en idyllisk ramme rundt behandlingen. Vi er opptatt av å møte pasientene våre med respekt, og ønsker ikke at behandlingssenteret skal oppfattes som en institusjon. Hos oss er standarden høy, både behandlingsopplegget og fasilitetene.
Klinikken vår ligger idyllisk til i landlige omgivelser med fantastisk utsikt. Det organiseres utflukter, spaserturer og aktiviteter sommer som vinter i klinikkens umiddelbare nærhet.
Avrusning ledes og utføres av kompetent fagpersonell og medisineringen forordnes av klinikkens lege. Avrusningen foregår på en egen avdeling med oppfølging hele døgnet. Vi ønsker at avrusningsprosessen skal være så smertefri som mulig og tilpasser derfor behandlingen til hver enkelt pasient. Etter avrusning overføres pasienten til primærbehandling.
I tillegg til høy fagkompetanse har noen av våre terapeuter, leger, sykepleiere, miljøarbeidere og psykologer også egenerfaring. Derfor stiller vi sterkt på et faglig, men også på et mellommenneskelig plan. Det er viktig for oss å understreke at hos Mestringshusene møter vi deg med forståelse og respekt for din lidelse.
Enim ac, pulvinar in ipsum congue ullamcorper lobortis pellentesque id. Lorem quis sagittis molestie rhoncus tellus ac mauris. Ut aliquet volutpat dolor, accumsan.
Lorem quis sagittis molestie rhoncus tellus ac mauris. Ut aliquet volutpat dolor, accumsan. Vitae molestie est in pretium ac vitae. Ullamcorper quam nisl, condimentum eu id id.
Non, habitant pharetra, sed enim ipsum faucibus adipiscing ut sodales. Turpis risus, morbi faucibus et tristique cras suspendisse est. Tortor semper vel arcu aliquam.